Vinter eller vår

12 mars, 2019 0 av admin

Det blev vår snabbt. Graderna steg över plus i många dagar. Snön smälte i rasande fart. De isiga vägarna blev nakna. Nu kommer våren, sa vi! Härligt! Men så blev vi lite oroliga för sportlovet…. utan snö blir det inte samma sak. Vad ska man sporta med då, när det är vintersporter som är mest skoj?!
Vi behövde inte oroa oss. Det kom både snösmocka ett och två!
Antingen så kan man svära över snön och undra vad det är för straff eller så kan man, som vi, jubla över att få ännu mer vinter.
När vi flyttade upp så var vintern ett stort plus på listan. Är man van att få vår tidigt så blir man dock lite ställd när det inte blir så. Då gäller det att ladda om och tänka till vad det är man vill ha. Vacker snö med massa skoj! Eller gegga och grus i flera månader. Tror vi väljer snö.
Sportlovet var räddat! Vi fick underbara dagar med strålande sol och manchesterräfflade backar. Och det glädjer oss att det finns flera helger framöver att göra det hela familjen gillar mest: åka skidor i våra älskade Hasselabackar!

Familjens skidparadis i Hassela.

Kan ju dock inte ljuga om att jag faktiskt längtar lite till våren och sommaren. När solen börjar titta fram så vill man bara sitta med näsan i vädret i bästa söderläget på trappan till bagarstugan och dricka kaffe. Det är helt underbart! Som tur är så får man (-kvinna, snart gammal tant!) träsmak efter en kvart och måste resa sig för att göra något annat.
Det är ju mars och hög tid att ta fram de första fröerna. Äntligen! Nu ska det odlas! Lägenheten i Stockholm hade balkong i norr, mot havet. Ganska svårodlat. Dvärgtomatplantan jag fick blev flera meter lång då den tröstlöst sökte sig efter solljuset. Vid Hasselastugan är klimatet nästan arktiskt. Inte mycket ville växa där i alla fall. Nu, på en kulle i sydväst, så satsar jag hårt!
Tomater och chili är det första som fått komma ner i jorden. Planen är att börja inne under växtlampa. Sen finns ett drivhus på tomten som borde ta hand om plantorna innan utomhusklimatet är vänligt nog att göra det.

Vinter med sommardrömmar.
Mjuka snövägar är en annan vinterlyx vi njuter av.
Häng med och gilla oss: