Den blomstertid nu kommer

3 maj, 2019 0 av admin
Vårens blomsterprakt.

När vi flyttade in sent i höstas var trädgården redan utblommad. Det stod några mörka skelett efter solrosor och några frökapslar från liljor, annars var det mesta odefinierbart. 

Nu kommer våren och när snön smälter undan så spirar det fram grönt. Jättespännande att se vad det är som döljer sig i gömmorna. 

Jag krafsar lite försiktigt i en rabatt. Det mesta visar sig vara kvickrot. Jag tror inte de förra husägarna bodde i huset förra sommaren och allteftersom jag rotar fram mer kvickrot så inser jag att rabatterna nog är ganska eftersatta. Jag gräver och rycker upp rötter. Då ser jag att det även är små små lökar i jorden. Ops! Gräver lite mer försiktigt och pillar ner lökarna igen. Jag låter bli att gräva i några fler rabatter. Bättre att vänta och se vad som kommer upp och ta rensningen senare. Tur är väl det för från en dag till en annan så exploderar rabatterna av vårblommor!

Med blomningen kommer helt fantastiskt sommarväder. Det är 20 grader och sol, dag efter dag. Helt underbart! Sommar redan i april. Arbetsmoralen prövas hårt då man helst bara vill vara ute i det underbara vädret. Det blir grillmiddag varje kväll och solnedgången avnjutes från uteplatsen, utan mössa och jacka. 

Bilen har ännu inte hunnit få sommardäck vilket känns helt galet i sommarvädret. Visst ligger det fortfarande snö på småvägar långt upp i skogen men där är jag inte ute och kör… Vägarna jag kör är torra och så pass dammiga att bilen bytt färg från grön till beige.

Så en morgon i början av maj vaknar vi upp till snöstorm och en decimeter snö på marken… Snacka om bakslag. Tur att jag inte hunnit flytta ut tomater och annat känsligt i drivhuset än… Krokusarna och de övriga vårblommorna är nog ganska tåliga. Lönnen blev dock inte glad så dess blommor ligger på marken. Men det var en mening med att inte hinna byta däck och som väderprognosen ser ut framåt så får nog vinterdäcken sitta på en vecka till. 

Härligt majväder.
Häng med och gilla oss: