Stjärna är skeptisk till sin nya hästkompis

5 februari, 2019 0 av admin
vinter, snö, tjockt snötäcke

Vi flyttade norrut för att få vinter och det får vi!

Låt det snöa

Jag ska aldrig mer säga att nu har det kommit mycket snö, för då kommer det bara ännu mer snö. De senaste dagarna har det snöat 50 cm till. Enligt väderprognosen så ska det komma ytterligare lite mer senare i veckan… Det är underbart vackert! Men det är mycket att skotta och ploga. Nu orkar inte plogen ta sig igenom de stora snömassorna så det är dags att kalla på förstärkning.

Något gymkort behöver man inte när man har all snöskottning. Känner mig starkare än nånsin. Även om de stora ytorna plogas så är det mycket gångar och tak som ska skottas för hand. Temperaturen ligger på runt -20 och i vanliga fall skulle jag frysa som en nakenhund men efter några minuters skottning så känns temperaturen riktigt behaglig. 🙂

Vi klagar inte då vi vet att det här är lindrigt med snö. Förra vintern var det minst fyra gånger så tjockt snötäcke.

Kul med snölek

Barnen är lyckliga och tillbringar så mycket tid de kan ute i snödrivorna. De har fått allehanda åkdon och de nyttjar alla backar vi har runt om på tomten. De roligaste åkgrejerna just nu är uppblåsbara djur, en flamingo och en enhörning. De ser ut som poolleksaker men är för snö. De svischar ner för backen och funkar även bra till andra lekar i snödrivorna.

barn leker i snö, enhörning, flamingo

Det är härligt att leka i snön och Stjärna är mycket nyfiken på vad som händer.

Min häst Stjärna är lite som ”Mamma Mu”. När barnen åker i backen bredvid hästhagen står hon nyfiket vid stängslet och tittar på. Det ser ut som om hon också skulle vilja prova. 🙂 En sak är hon extra nyfiken på – det är den uppblåsbara enhörningen. Hon ser att den ser ut som en häst, men den ser nog ändå väldigt konstig ut… Hon får gå fram och nosa på den. Mycket spänt och försiktigt sträcker hon fram huvudet. Hon blåser ljudligt genom näsborrarna. Nosar skeptiskt på mulen och på hornet. Sen backar hon och ställer sig bakom mig. Hon tycker nog att kommunikationen med den där konstiga hästen kan matte sköta. 😂

häst nosar på uppblåsbar enhörning

Stjärna är mycket skeptisk till sin nya hästkompis.

Vårtecken

Även om det är vinter och massor av snö så har jag fått ett vårtecken. Hästen fäller. Efter att ha ridit barbacka så är nu byxorna ludna. Hästens pälssättning och fällning styrs av dagsljuset. Det är inte bara håret på mina byxor som viskar om att våren är på väg. Dagarna blir märkbart längre. Nu är det ljust ute både när vi åker till skolan på morgonen och hem igen på kvällen. Så efterlängtat och underbart!

håriga byxor, rida barbacka, hästen fäller

Ludna ben efter en barbackaritt.

Häng med och gilla oss: