Första snökaoset

17 januari, 2019 0 av admin
Det är lite ytor (och tak) som ska plogas och skottas.

Det är lite ytor (och tak) som ska plogas och skottas.

Så kom den morgonen som jag bävat för men visste skulle komma. Vi vaknar upp till ett vinterland. Det har snöat hela natten. Hela världen är inbäddad i vitt och det är vackert. Men det går inte att sitta vid köksbordet och njuta av orörd snö. Barn ska till skolan. Ytterdörren är trög att skjuta upp då det är ett par decimeter tung nysnö på trappan. Trots att jag har höga kängor så åker snö in i dem och det blir isigt kallt. Första anhalten på morgonen är att mata hästarna. Jag får pulsa ut i hagen med hösäckarna. Det är då jag inser att jag faktiskt måste ploga för att kunna köra ut bilen. Innan jag gick ut tänkte jag lite optimistiskt att det skulle gå att köra. Jag har ju ny bil med fyrhjulsdrift och dubbdäck. Den tar sig väl fram över allt… Näe, jag vågar inte prova.

Det är bara att ta tjuren vid hornen och starta fyrhjulingen. Kommer dock knappt ihåg hur man gör. Har kört den två gånger. En gång har jag testat med snöplogen. Då hade det kommit 5 cm snö. Nu är det betydligt mer. Nedför backen går det bra. Det är mycket snö! Tur att jag bestämde mig för att ploga, tänker jag. Det är väl bara att köra upp och ner några gånger så är det klart. Jag pustar ut, ska nog till och med hinna dricka kaffe innan det är dags att åka till skolan.
Tji fick jag. När jag ska upp så är det stopp. Jag sitter fast. Hjulen bara slirar trots att de har snökedjor. Snön är tjock och fyrhjulingen är inte jättehög undertill så den sitter fast i snön med ”magen” och hjulen får inget fäste på isen under snön. Den är lite för lätt så den har liksom surfat uppe på snön. Bara upp och hämta spade och grus. Jag får loss den. Men kör fast två gånger till innan vägen är farbar för bil. En timme för sent kommer vi till skolan.

Min arbetsdag får jag omprioritera till snöröjare. Gården är helt plötsligt väldigt stor och det finns tak och många ytor som måste skottas för hand.

Jag döper det här inlägget till första snökaoset för jag är övertygad om och inställd på att det kommer fler. ☺️

Häng med och gilla oss: