Byggare Bob har varit i farten igen

29 mars, 2019 0 av admin
Hästarnas lunch serverad i slowfeednät.

Hästarna får oftast sitt hö packat i slowfeednät. Det är smidigt för mig att ha förpackat ett antal nät när jag ska fodra. Ibland sitter jag upptagen i jobb och då går det snabbt att bara gå ut och hänga upp en säck.
Näten ger även hästarna längre ättid vilket är bra för dem. Hästen är ett betesdjur som är van att leta mat och äta större delen av sin vakna tid. Hästens matsmältningssystem är utformat till att ta emot föda lite och ofta så det är bra att eftersträva deras naturliga beteende så gott det går. Fodrar jag inte i nät så lägger jag ut många små tussar med hö i hela hagen så får de gå runt och leta sin mat. Fördelen med det är att de även går och plattar till snön i hela hagen och på så vis utnyttjar hela ytan. Annas bli det lätt att de står och hänger på ett och samma ställe.

Det tar lite tid att packa näten. Har man den tiden så tycker jag det är meditativt att packa hö. Man har en uppgift som ska göras och det går inte att stressa. Jag tycker jag fått in en bra teknik med att lägga näten över det uppfluffade lösa höet och på så sätt fylla dem. Men det tar som sagt tid, tid som man inte alltid har. När man står ute i mörkret på kvällen och barnen ängsligt ropar från huset om man inte kommer in snart så vill man att det ska gå fortare.
Då kom min inre Byggare Bob fram och snickrade ihop en packställning. Jag rotade fram några gamla reglar sågade lite på måfå och skruvade ihop. Jag sågade kanske liiite snett på några ställen men den håller ihop, är hyfsat stadig och fungerar perfekt att packa hö i.

Nu blir det lättare att packa hö.
Häng med och gilla oss: