Andra snökaoset – utan kaos

29 januari, 2019 0 av admin

Mycket snö har fallit de senaste dagarna. Till och med bussen fick problem i måndags och körde i diket framför förskolan. Snön hindar dock inte från en liten ridtur – barbacka så det är varmt om rumpan.

Det har snöat i flera dagar. Mycket! Tjock julesnö faller. Så slutar det snöa, bara för att ta en andningspaus och fortsätta igen. Men den här gången blir det inte kaos. Vi är väl förberedda och har kunnat ploga både två och tre gånger per dag.

Kanske fick jag lite panik i torsdags när jag fick soppatorsk på fyrhjulingen… Jag har bara tankat bilen på normalt sätt. Jag har aldrig tankat i en dunk på macken. Tänk om jag välter dunken och spiller bensin över allt… Tänk om jag spiller bensin i bilen… Allt går bra men jag har aldrig kört så försiktigt hem som då.

Jag har varit förutseende och förberett eventuella kommande snökaos genom att prata med världens bästa bonde. Han har en stor traktor, med stor skopa. Det är bara att ringa så kommer han till undsättning.

Inte nog med det. I lördags morse när jag är ute och fixar hos hästarna så kommer grannen i gula huset förbi. På traktor, med både plog och snöslunga. Han ska bara köra av lite åt oss då fyrhjulingen kan ta dåligt ibland, säger han.

Tänk vilka hjältar det finns! Som luttrad storstadsbo så är man inte helt van vid att folk hjälper till. Man blir både förvånad, glad och väldigt tacksam. Hoppas jag kan hjälpa tillbaka nån gång också.

Häng med och gilla oss: