Alla gummistövlar passar inte på landet

21 mars, 2019 0 av admin

Snyggstövlar

Gegga är oundvikligt när man bor på landet, så gummistövlar är ett måste. Det kunde det vara även när man bodde i stan så jag äger inte ett utan två par ”stadsgummistövlar” – alltså dyra snyggstövar av gummi som passar i stan när det öregnar. Dessa fick flytta med till landet och jag tänkte att nu ska de äntligen få göra sitt jobb. Snygga är de och ett par är riktigt sköna att gå i men båda paren har dekorativa snören med hakar att kroka snörena i. Det är inte praktiskt! Ena paret tappade alla hakar en dag när jag klättrade upp och ner på en stege för att såga björkgrenar som hängde ner över elstängslet på hästhagen. Det gick lite trögt att kliva upp och ner på stegen och det lät konstigt ibland. Men jag hade fullt fokus på jobbet så det var först när jag kom in som jag såg att snörena hängde och hakarna var borta.

Hängande på ett elband

På det andra paret åker snörena av hakarna hela tiden och fladdrar irriterande när man går. Det jobbigaste när hakarna blir ”öppna” är att de vill haka i andra saker. Som när man ska gå in i hästhagen och kliver mellan elbanden. Lyfter jag inte extra noggrant på fötterna så krokar dessa hakar i elbandet och jag blir hängande i tråden. Det är så lagom kul då strömmen känns genom byxorna och jag har buffliga hungiga hästar på insidan av staketet …

Häng med och gilla oss: